Επίσκεψη στη Μονάδα Υπερβαρικής Ιατρικής, Νοέμβριος 2013


Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη από την Ένωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης, επίσκεψη στον ολοκαίνουργιο θάλαμο της Μονάδας Υπερβαρικής Ιατρικής του ΓΝ Αγ. Παύλος, Θεσσαλονίκης.

Οι είκοσι δύτες που παραβρέθηκαν, ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις δυνατότητες και λειτουργίες του νέου θαλάμου, ο οποίος αποτελεί ότι πιο σύγχρονο και τεχνολογικά εξελιγμένο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην περιοχή των Βαλκανίων και έναν από τους πιο σύγχρονους διεθνώς.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης ο Διευθυντής της Μονάδας Δρ Θεόδωρος Μεσημέρης έκανε μία σύντομη αναφορά στο ιστορικό της λειτουργίας της, αλλά και στις πολύχρονες και δύσκολες προσπάθειες προμήθειας του νέου θαλάμου.


Έγινε αναλυτική παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας του, των επιμέρους τμημάτων του, καθώς και τα περιστατικά, τα οποία καλείται να καλύψει, τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν σχετίζονται με την κατάδυση.

Οποιαδήποτε σύγκριση με τον προηγούμενο θάλαμο είναι περιττή.  Οι δυνατότητες παροχής ιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και ασφάλειας τόσο για τους νοσηλευόμενους όσο και για τον νοσηλευτικό προσωπικό είναι πολύ μεγάλες.

Σημαντικότατη αναμένεται να είναι η προσφορά του νέου θαλάμου και σε ερευνητικό επίπεδο. Η λειτουργία του σε σχέση με την παράλληλη χρήση από το προσωπικό της Μονάδας ενός υπερσύγχρονου Doppler, αναμένεται να συμβάλει τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση.  Σε αυτό το πλαίσιο, ο Διευθυντής της Μονάδας ζήτησε την εθελοντική συμμετοχή μελών της  Ένωσης Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης, συγκεκριμένου προφίλ, τα οποία θα συμμετάσχουν σε μία σειρά ερευνητικών ξηρών καταδύσεων στο θάλαμο. Για το θέμα αυτό θα υπάρχει περαιτέρω ενημέρωση από το forum του συλλόγου σύντομα.

Η Ένωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες της στο προσωπικό της Μονάδας Υπερβαρικής Ιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Άγιος Παύλος και συγκεκριμένα στην
Επιμελήτρια κα Στεφανίδου Στέλλα, και στις Nοσηλεύτριες κα Εζανίδου Βούλα, κα Κούσκουλα Εύη, για τη βοήθεια που προσέφεραν την υπομονή τους και την θερμή φιλοξενία.


Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δρ
Θεόδωρο Μεσημέρη όχι μόνο για την προθυμία του να απαντήσει σε όλες μας τις ερωτήσεις και τον χρόνο που αφιέρωσε, αλλά και για την ιδιαίτερη προσπάθεια που κατέβαλε προσωπικά για την προμήθεια και εγκατάσταση μετά από 30 χρόνια ενός σύγχρονου θαλάμου στη Θεσσαλονίκη.


Το ΔΣ της
Ένωσης Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης