Καλως ήλθατε στο Forum της ΕΑΘ. Μπορείτε να μεταφερθείτε και στο [a href="http://www.thessalonikidiveclub.gr"]site[/a]
'Eνωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης - Forum
27-Σεπτέμβριος-2021, 11:10:53 πμ *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
 
  Αρχική   Forum   ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ Ε.Α.Θ. Βοήθεια Ημερολόγιο Gallery Σύνδεση Εγγραφή Chat  
Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
 1 
 στις: 31-Μάιος-2021, 09:51:38 πμ 
Ξεκίνησε από ΕΑΘ - Ενωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης - Τελευταίο μήνυμα από ΕΑΘ - Ενωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης
To βράδυ τις 29/5 /2021 χάσαμε το φίλο και ζευγάρι στις καταδύσεις Πέτρο Ορνιθόπουλο.
Ο Πέτρος πάλευε εδώ και καιρό με σοβαρά θέματα υγείας.
Ήταν η ψυχή πίσω από την επαναλειτουργία της ΕΑΘ και της καταδυτικής παρέας που δημιουργήθηκε.
Ήρεμες θάλασσες και καλές αναδύσεις φίλε Πέτρο.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11:00 στα κοιμητήρια Ευόσμου


 2 
 στις: 14-Μάιος-2021, 11:30:57 πμ 
Ξεκίνησε από ΕΑΘ - Ενωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης - Τελευταίο μήνυμα από ΕΑΘ - Ενωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Αθήνα, 10/5/2021
Α. Π. : 7688

ΠΡΟΣ:
Τα Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων
Ερασιτεχνών Αυτοδυτών
1. Σ.Ε.Α “Τηθύς’, e-mail: tethys@scubadive.gr
2. Σ.Α. Βόλου, e-mail: seavolou@yahoo.gr
3. Σ.Α. Σάμου, e-mail: samosdivers@gmail.com
4. Σ.Α. Αχαΐας “OCEANOS”
5. E.A. Θεσσαλονίκης, e-mail: info@thessalonikidiveclub.gr
6. Σ. δυτών Ν. Φωκίδας “KRISSAIOS”, e-mail: krissaios@gmail.com
7. ΑΥΤΟΔΥΤΕΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ e-mail: loutrakidiveclub@gmail.com

ΘΕΜΑ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Με το άρθρο 3 του ν.4688/2020 «Ειδικές μορφές τουρισμού, διατάξεις για την τουριστική Ανάπτυξη και άλλες διατάξεις» (Α΄101) συστάθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού Συμβούλιο Καταδυτικού Τουρισμού, ως μόνιμο συμβουλευτικό όργανο που έχει ως σκοπό τη διαρκή ενημέρωση του Υπουργού Τουρισμού για ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης του καταδυτικού τουρισμού αναψυχής, καθώς και τη μέριμνα για την προώθηση και προβολή των αξιοθεάτων καταδυτικού τουρισμού αναψυχής της Χώρας υπό το πρίσμα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, στο πλαίσιο υλοποίησης της Εθνικής
Στρατηγικής Ανάπτυξης για τον καταδυτικό τουρισμό. Το Συμβούλιο Καταδυτικού Τουρισμού εδρεύει στο Υπουργείο Τουρισμού και οι αρμοδιότητες του ορίζονται αναλυτικά στο άρθρο 5 του ν. 4688/2020.
Το Συμβούλιο, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 4 του εν λόγω νόμου, συγκροτείται από επιστήμονες με γνώση και εμπειρία σε ζητήματα που άπτονται του καταδυτικού τουρισμού, στελέχη συναρμόδιων Υπουργείων, φορέων και επαγγελματιών του κλάδου και ειδικότερα από: «δύο (2) επιστήμονες με αναγνωρισμένη γνώση και εμπειρία σε θέματα που άπτονται του καταδυτικού τουρισμού, έναν (1) υπάλληλο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έναν (1) υπάλληλο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, έναν (1) υπάλληλο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έναν (1) υπάλληλο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έναν (1) υπάλληλο του Υπουργείου Τουρισμού, έναν (1) εκπρόσωπο των ερασιτεχνικών συλλόγων αυτοδυτών
και έναν (1) πάροχο καταδυτικών υπηρεσιών αναψυχής εγγεγραμμένο στο μητρώο του άρθρου 8 του ν. 3409/2005 (Α 273).
Στο Συμβούλιο συμμετέχει κατά περίπτωση και εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), σε περιπτώσεις που εμπίπτουν στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.».
Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε εντός επτά (7) εργάσιμων ημερών, να μας ορίσετε έναν εκπρόσωπο με τον αναπληρωτή του, ο οποίος θα εκπροσωπεί τους
Συλλόγους Ερασιτεχνών Αυτοδυτών, προκειμένου να συμμετέχουν στη σύνθεση του Συμβουλίου και να συνδράμουν με την τεχνογνωσία τους στο έργο του.

Στα στοιχεία των
εκπροσώπων των συλλόγων σας θα πρέπει να περιλαμβάνεται: Ονοματεπώνυμο,
πατρώνυμο, Αριθμός Αστυνομικής Ταυτότητας και ιδιότητα.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία
 

 3 
 στις: 16-Απρίλιος-2021, 09:10:27 πμ 
Ξεκίνησε από ΕΑΘ - Ενωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης - Τελευταίο μήνυμα από ΕΑΘ - Ενωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης
Οι σύλλογοι Αυτοδυτών:
Σύλλογος Ερασιτεχνών Αυτοδυτών “Τηθύς”
Σύλλογος Αυτοδυτών Βόλου
Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου
Σύλλογος Αυτοδυτών Αχαΐας "OCEANOS"
Ένωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης
Σύλλογος Ελεύθ. & Αυτόνομων Δυτών ΚΡΟΙΣΣΑΙΟΣ
Αυτοδύτες Λουτρακίου


Έστειλαν την παρακάτω κοινή επιστολή με αρ. πρωτ. 115 την 04.04.2021 μέσω e-mail αίτημα των Συλλόγων προς την Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων καθώς και στα αρμόδια Υπουργεία σχετικά με την επισκεψιμότητα νεότερων ναυαγίων.


ΠΡΟΣ την: Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων
Δ. Αρεοπαγίτου & Ερεχθείου 59,
117 42 Αθήνα

Κοιν.:
• Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
• Υπουργό Τουρισμού
• Υπουργό Εθνικής Άμυνας
• Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Θέμα: Αίτημα των Συλλόγων Ερασιτεχνών Αυτοδυτών σχετικά με την επισκεψιμότητα νεότερων ναυαγίων
Αξιότιμοι κύριοι και κυρία,

Σε συνέχεια της πρόσφατης δημοσίευσης του καταλόγου με τα 91 νεότερα ναυάγια της χώρας μας από το ΥΠΠΟΑ και την πρόθεση απόδοσή τους στην καταδυτική κοινότητα για οργανωμένες καταδύσεις αναψυχής, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο Ν. 4688/2020, σας κάνουμε γνωστό το δίκαιο αίτημα των Συλλόγων Ερασιτεχνών Αυτοδυτών Ελλάδας, να συμπεριληφθούν στις ΚΥΑ που θα εκδοθεί για τα νεότερα ναυάγια-μνημεία οι Σύλλογοί μας ως φορείς που δύνανται να διοργανώνουν καθοδηγούμενη κατάδυση στα νεότερα ναυάγια, ώστε τα μέλη μας και με ευθύνη των Συλλόγων να μπορούν απρόσκοπτα να καταδύονται στα νεότερα ναυάγια χωρίς την υποχρέωση συνοδείας πάροχου.

Οι Σύλλογοι Αυτοδυτών λειτουργούν νομίμως, έχουν συγκεκριμένο αριθμό μελών και διοργανώνουν οργανωμένες καταδύσεις. Τα μέλη μας έχουν υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και είναι πιστοποιημένοι αυτοδύτες από αναγνωρισμένους διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης. Πληρούμε τις προϋποθέσεις για την συνοδεία δυτών σε καθοδηγούμενη κατάδυση, καθώς διαθέτουμε πιστοποιημένους εκπαιδευτές δυτών.

Επιπλέον, είμαστε πρόθυμοι να προχωρήσουμε σε όποιες ενέργειες κρίνονται σκόπιμες ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό:
• Είναι ευπρόσδεκτη η επιμόρφωση των μελών μας σε συνεργασία με την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, ώστε να τεθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που θα αποκλείουν την κάθε επέμβαση ή αλλοίωση των νεότερων ναυαγίων.
• Εκτός των άλλων οι Σύλλογοί μας μπορούν να εγγυηθούν με υπευθυνότητα την προστασία των ναυαγίων όπως αυτό κατοχυρώνεται στο καταστατικό-σκοποί του Συλλόγου, παράγραφος «ε) Η προστασία των Ελληνικών θαλασσών και της πολιτιστικής κληρονομιάς»
• Είμαστε διατεθειμένοι να δηλώνουμε στην ΕΕΑ τις καταδύσεις αυτές, τις μέρες που θα λάβουν χώρα και τους συμμετέχοντες σε αυτές.
• Είμαστε διατεθειμένοι να ορίσουμε υπευθύνους κατά το νόμο για κάθε κατάδυση.
Ξεκαθαρίζουμε ότι η παροχή τέτοιων οργανωμένων καθοδηγούμενων καταδύσεων σε νεότερα ναυάγια από τους Συλλόγους μας θα αφορά αποκλειστικά τα εγγεγραμμένα μέλη των Συλλόγων μας, ώστε να μην μπορεί να θεωρηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός απέναντι στους πάροχους καταδυτικών υπηρεσιών. Άλλωστε, σε πολλές περιοχές όπου βρίσκονται νεότερα ναυάγια δεν υπάρχουν παροχείς στην ευρύτερη περιοχή να υποστηρίξουν τις δραστηριότητές μας ή λειτουργούν μόνο κάποιους μήνες το καλοκαίρι.

Το αίτημα αυτό είχε κατατεθεί και κατά τη διαβούλευση που προηγήθηκε της ψήφισης του Ν. 4688/2020.
Για τους παραπάνω λόγους:

Ζητούμε να συμπεριληφθούν οι αναγνωρισμένοι από την πολιτεία Σύλλογοι Ερασιτεχνών Αυτοδυτών ως φορείς οργανωμένης καθοδηγούμενης κατάδυσης σε νεότερα ναυάγια-μνημεία στις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις των:
• Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
• Υπουργείου Τουρισμού
• Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής πολιτικής
• Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Εκπροσωπώντας τους Συλλόγους Ερασιτεχνών Αυτοδυτών, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα σας βρούμε σύμμαχους στην προσπάθεια μας και ευελπιστούμε στην θετική σας ανταπόκριση.
Οι συμμετέχοντες Σύλλογοι:
Σύλλογος Ερασιτεχνών Αυτοδυτών “Τηθύς”
Σύλλογος Αυτοδυτών Βόλου
Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου
Σύλλογος Αυτοδυτών Αχαΐας "OCEANOS"
Ένωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης
Σύλλογος Ελεύθ. & Αυτόνομων Δυτών ΚΡΟΙΣΣΑΙΟΣ
Αυτοδύτες Λουτρακίου

 4 
 στις: 26-Νοέμβριος-2020, 08:47:52 μμ 
Ξεκίνησε από George Mavidis - Τελευταίο μήνυμα από George Mavidis
Ένα σημαντικό στάδιο της διαδικασίας αναδάσωσης θαλάσσιων λιβαδιών Ποσειδωνίας ολοκληρώθηκε λίγο πριν την έναρξη των περιοριστικών μέτρων, από την ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος.

Σε μία εποχή που έχουμε πλέον συνηθίσει να αναφερόμαστε μοιρολατρικά στα είδη ζώων και φυτών που εξαφανίζονται για πάντα, είναι καιρός να αρχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στις έμπρακτες λύσεις για την αναστροφή αυτής της κατάστασης, αντί να χάνουμε πολύτιμο χρόνο φλυαρώντας για τα προβλήματα που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε.


Παρόλο που τα λιβάδια Ποσειδωνίας αποτελούν το πλέον προστατευόμενο και παραγωγικό θαλάσσιο οικοσύστημα της Μεσογείου, εμείς στην Ελλάδα επί χρόνια ανεχόμαστε την καταστροφή τους – είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω συμφερόντων - χωρίς να έχουμε συνειδητοποιήσει την αξία τους ως αναντικατάστατο φυσικό πόρο. Πριν να είναι πολύ αργά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τουλάχιστον το οικονομικό κόστος που θα προκαλέσει η καταστροφή τους σε εμάς και στις επόμενες γενιές.


Μέσα από τη διαδικασία της υποβρύχιας αναδάσωσης, το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος στοχεύει να διαδώσει την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει, αλλά και να ενθαρρύνει τη φύτευση υποβρύχιων κήπων Ποσειδωνίας σε άλλες περιοχές του Αιγαίου και της Μεσογείου. Έτσι στοχεύει να συμβάλει στην αναστροφή της συνεχιζόμενης καταστροφής των λιβαδιών Ποσειδωνίας.


η συνέχεια του άρθρου στο λινκ

Φυτεύοντας τους Υποβρύχιους Κήπους του Αιγαίου

 5 
 στις: 14-Ιούλιος-2020, 10:19:03 πμ 
Ξεκίνησε από George Mavidis - Τελευταίο μήνυμα από George Mavidis

Aνοίγει φέτος για πρώτη φορά τις υδάτινες πύλες του το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας, στην Αλόννησο.

Από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έως την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 οι ερασιτέχνες αυτοδύτες και δύτες ελεύθερης κατάδυσης θα μπορούν να επισκεφτούν, με τη συνοδεία καταδυτικών κέντρων, το διάσημο ναυάγιο αμφορέων του 5ου αιώνα π.Χ. στο βυθό της νησίδας Περιστέρα στην Αλόννησο - από τα σημαντικότερα της κλασικής αρχαιότητας.https://www.kathimerini.gr/1086853/gallery/epikairothta/ellada/anoigei-to-prwto-ypovryxio-moyseio-ths-elladas-sthn-alonnhso-me-to-diashmo-nayagio-toy-5oy-aiwna-px-vinteo

 6 
 στις: 20-Μάρτιος-2020, 08:07:52 μμ 
Ξεκίνησε από sid - Τελευταίο μήνυμα από sid
To P.L.M. 24 κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, μετά την πρόσκρουσή του σε νάρκη κοντά στην άκρα Σηπιάδα, ήρθε και εξώκειλε για να σωθεί στην παραλία της Πάλτσης. Μετά τον πόλεμο εκποιήθηκε σε εργολάβο ανέλκυσης ναυαγίων με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος του να κοπεί, ενώ το υπόλοιπο βρίσκεται θαμμένο στην άμμο.
Ολόκληρη η ιστορία του καθώς και η διαδικασία ταυτοποίησης εδώ:  http://www.wreckhistory.com/plm24/

https://youtu.be/_UUDTw1438s

 7 
 στις: 26-Φεβρουάριος-2020, 12:35:29 μμ 
Ξεκίνησε από ΕΑΘ - Ενωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης - Τελευταίο μήνυμα από ΕΑΘ - Ενωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης


Οι Hellas Underwater Explorers / George Petrou και η iSea σε συνεργασία με τον Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνουν Καταδυτική Ημερίδα στις 8 Μαρτίου στην αίθουσα "Μανόλης Αναγνωστάκης" του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν:
- Ζητήματα ερασιτεχνικής και τεχνικής κατάδυσης από τους Hellas Underwater Explorers
- Ζητήματα καταδυτικής φυσιολογίας και υπερβαρικής ιατρικής από τον Δρ. Παύλο Βαβάση
- Η εφαρμογή Dive-Safe.app από τον κ. Κώστα Μπακοπάνο
- Η μείωση των απορριμμάτων σε συνεργασία με τα καταδυτικά κέντρα στο πλαίσιο του προγράμματος #zeroplastic
-H μελέτη της βιοπικοιλότητας μέσα από την Επιστήμη των Πολιτών από την περιβαλλοντική οργάνωση iSea

Κατά την ημερίδα θα πραγματοποιηθεί έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας από τους: Τάσος Ροζάκης, Γεώργιος Σκούφας, Λεωνίδας Σταύρου.

Κατά την ημερίδα θα υπάρχει μπουφές από τα Hellasecoproducts

 8 
 στις: 26-Φεβρουάριος-2020, 12:31:31 μμ 
Ξεκίνησε από ΕΑΘ - Ενωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης - Τελευταίο μήνυμα από ΕΑΘ - Ενωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης
Από τις 24 Φεβρουαρίου 2020, έχει εισαχθεί σε δημόσια διαβούλευση, η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού υπό τον τίτλο «Ανάπτυξη καταδυτικού τουρισμού, ρυθμίσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα, ρυθμίσεις για κολυμβητικές δεξαμενές εντός τουριστικών καταλυμάτων, σήμα πιστοποίησης glamping και λοιπές διατάξεις».
Ο νόμος που θα προκύψει θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο που καταδυόμαστε τα επόμενα χρόνια


Η διαβούλευση θα είναι ανοικτή μέχρι της 9 Μαρτίου 2020 και όλοι μπορούμε να καταθέσουμε τις απόψεις μας τον σύνδεσμο
http://www.opengov.gr/tourism/?p=1886.

Η καταδυτική κοινότητα των ερασιτεχνών αυτοδυτών έχει προσφέρει πάρα πολλά, την τελευταία δεκαπενταετία στην ανάπτυξη της κατάδυσης, την προστασία του περιβάλλοντος και της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομίας. Ήδη συγκροτημένα οι σύλλογοι Ερασιτεχνών Αυτοδυτών έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με του αρμόδιους φορείς για τη βελτίωση της νομοθετικής ρύθμισης και θα συμμετάσχουν και σε αυτή την ανοικτή διαδικασία.

Η κατάθεση της άποψης όλων των ερασιτεχνών αυτοδυτών και όχι μόνο είναι σημαντική και σας καλούμε να συμμετάσχετε.

 9 
 στις: 23-Δεκέμβριος-2019, 06:19:43 μμ 
Ξεκίνησε από ΕΑΘ - Ενωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης - Τελευταίο μήνυμα από ΕΑΘ - Ενωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης
Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειες σας


 10 
 στις: 09-Σεπτέμβριος-2019, 12:56:08 μμ 
Ξεκίνησε από ΕΑΘ - Ενωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης - Τελευταίο μήνυμα από ΕΑΘ - Ενωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παράκτιος και Υποβρύχιος Καθαρισμός

Σάββατο 14/9/2019 στις 9:00
Λιμάνι ΜηχανιώναςΤο Σάββατο 14/9/2019 στο Λιμάνι της Μηχανιώνας θα πραγματοποιηθεί παράκτιος και υποβρύχιος καθαρισμός
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης EUBeahCleanup και με τη στήριξη του "Όλοι Μαζί Μπορούμε" και του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ

Κάθε χρόνο εκατομμύρια τόνοι σκουπιδιών καταλήγουν στους ωκεανούς. Μέχρι το 2050 στη θάλασσα θα βρίσκονται περισσότερα πλαστικά από ότι ψάρια.
Για το λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Ηνωμένα Έθνη και τα Στρουμφάκια ενώνουν τις δυνάμεις τους

Η ΕΕ και τα Ηνωμένα Έθνη σε όλο τον κόσμο διοργανώνουν παράκτιους καθαρισμούς σε συνεργασία τοπικών φορέων, οργανώσεων , σχολείων κτλ.

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται όλοι να συμμετάσχουν. Ανεξάρτητα από την ηλικία των συμμετεχόντων, η βοήθειά όλων μπορεί να κάνει τους ωκεανούς πιο υγιείς.  

Εταίροι

Ευρωπαϊκή Ένωση
Η ΕΕ εντείνει τις προσπάθειές της σε παγκόσμιο επίπεδο για την αποφυγή μόλυνσης από πλαστικά και απορρίμματα στη θάλασσα Παράλληλα με του υψηλούς στόχους ανακύκλωσης και παράχρησης, οι πολιτικές της ΕΕ βοηθούν τον περιορισμό των πλαστικών μίας χρήσης πλαστικών και των μικροαστικών παράλληλα καθώς και τον περιορισμό της καταστροφής από παρατημένα   δίχτυα.

Στο πλαίσιο των παραπάνω πολιτικών η ΕΕ μέσα από συμμετοχικές δράσεις επιδιώκει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενθάρρυνσή τους να φροντίσουν τον γαλάζιο πλανήτη μας  

Ηνωμένα Έθνη
Το 2015, 193 παγκόσμιοι ηγέτες υιοθέτησαν τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένου του στόχου 14 που αφορά τη  «Ζωή κάτω από το νερό». Μέχρι το 2025, όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ δεσμεύονται να αποτρέψουν και να μειώσουν σημαντικά τη θαλάσσια ρύπανση. Ένα παγκόσμιο δίκτυο 59 Κέντρων Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών συνεργάζεται με την ΕΕ για να προσεγγίσει τους νέους, τους τοπικούς εταίρους και όλους τους πολίτες, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να διαδραματίσουν το ρόλο τους στον σεβασμό του περιβάλλοντος και στην φροντίδα  των ωκεανών μας.

Στρουμφάκια (Smurfs0

Τα Στρουμφάκια άρχισαν τη ζωή τους το 1958 ως χαρακτήρες κόμικς που δημιούργησε ο Pierre Culliford, γνωστός με το ψευδώνυμό Peyo.

Για περισσότερα από 60 χρόνια, τα Στουμφάκια έχουν αναδείξει παγκόσμιες αξίες όπως η αλληλεγγύη, το θάρρος, η ανοχή, η εργασία, ο σεβασμός στη φύση και το περιβάλλον. Αυτές οι αξίες ξεπερνούν την ηλικία, το φύλο και τις κουλτούρες. ΔΕ θα μπορούσαν λοιπόν τα Στρουμφάκια να λείπουν από τον καθαρισμό των ωκεανών μας.

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
Unique Hits: 8208375 Unique Hits: 8208375
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal
Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!
Δημιουργία σελίδας σε 0.101 δευτερόλεπτα. 17 ερωτήματα.