Καλως ήλθατε στο Forum της ΕΑΘ. Μπορείτε να μεταφερθείτε και στο [a href="http://www.thessalonikidiveclub.gr"]site[/a]
'Eνωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης - Forum
21-Οκτώβριος-2020, 11:09:14 πμ *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
 
  Αρχική   Forum   ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ Ε.Α.Θ. Βοήθεια Ημερολόγιο Gallery Σύνδεση Εγγραφή Chat  
Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
 1 
 στις: 14-Ιούλιος-2020, 10:19:03 πμ 
Ξεκίνησε από George Mavidis - Τελευταίο μήνυμα από George Mavidis

Aνοίγει φέτος για πρώτη φορά τις υδάτινες πύλες του το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας, στην Αλόννησο.

Από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έως την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 οι ερασιτέχνες αυτοδύτες και δύτες ελεύθερης κατάδυσης θα μπορούν να επισκεφτούν, με τη συνοδεία καταδυτικών κέντρων, το διάσημο ναυάγιο αμφορέων του 5ου αιώνα π.Χ. στο βυθό της νησίδας Περιστέρα στην Αλόννησο - από τα σημαντικότερα της κλασικής αρχαιότητας.



https://www.kathimerini.gr/1086853/gallery/epikairothta/ellada/anoigei-to-prwto-ypovryxio-moyseio-ths-elladas-sthn-alonnhso-me-to-diashmo-nayagio-toy-5oy-aiwna-px-vinteo

 2 
 στις: 20-Μάρτιος-2020, 08:07:52 μμ 
Ξεκίνησε από sid - Τελευταίο μήνυμα από sid
To P.L.M. 24 κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, μετά την πρόσκρουσή του σε νάρκη κοντά στην άκρα Σηπιάδα, ήρθε και εξώκειλε για να σωθεί στην παραλία της Πάλτσης. Μετά τον πόλεμο εκποιήθηκε σε εργολάβο ανέλκυσης ναυαγίων με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος του να κοπεί, ενώ το υπόλοιπο βρίσκεται θαμμένο στην άμμο.
Ολόκληρη η ιστορία του καθώς και η διαδικασία ταυτοποίησης εδώ:  http://www.wreckhistory.com/plm24/

https://youtu.be/_UUDTw1438s

 3 
 στις: 26-Φεβρουάριος-2020, 12:35:29 μμ 
Ξεκίνησε από ΕΑΘ - Ενωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης - Τελευταίο μήνυμα από ΕΑΘ - Ενωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης


Οι Hellas Underwater Explorers / George Petrou και η iSea σε συνεργασία με τον Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνουν Καταδυτική Ημερίδα στις 8 Μαρτίου στην αίθουσα "Μανόλης Αναγνωστάκης" του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν:
- Ζητήματα ερασιτεχνικής και τεχνικής κατάδυσης από τους Hellas Underwater Explorers
- Ζητήματα καταδυτικής φυσιολογίας και υπερβαρικής ιατρικής από τον Δρ. Παύλο Βαβάση
- Η εφαρμογή Dive-Safe.app από τον κ. Κώστα Μπακοπάνο
- Η μείωση των απορριμμάτων σε συνεργασία με τα καταδυτικά κέντρα στο πλαίσιο του προγράμματος #zeroplastic
-H μελέτη της βιοπικοιλότητας μέσα από την Επιστήμη των Πολιτών από την περιβαλλοντική οργάνωση iSea

Κατά την ημερίδα θα πραγματοποιηθεί έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας από τους: Τάσος Ροζάκης, Γεώργιος Σκούφας, Λεωνίδας Σταύρου.

Κατά την ημερίδα θα υπάρχει μπουφές από τα Hellasecoproducts

 4 
 στις: 26-Φεβρουάριος-2020, 12:31:31 μμ 
Ξεκίνησε από ΕΑΘ - Ενωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης - Τελευταίο μήνυμα από ΕΑΘ - Ενωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης
Από τις 24 Φεβρουαρίου 2020, έχει εισαχθεί σε δημόσια διαβούλευση, η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού υπό τον τίτλο «Ανάπτυξη καταδυτικού τουρισμού, ρυθμίσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα, ρυθμίσεις για κολυμβητικές δεξαμενές εντός τουριστικών καταλυμάτων, σήμα πιστοποίησης glamping και λοιπές διατάξεις».
Ο νόμος που θα προκύψει θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο που καταδυόμαστε τα επόμενα χρόνια


Η διαβούλευση θα είναι ανοικτή μέχρι της 9 Μαρτίου 2020 και όλοι μπορούμε να καταθέσουμε τις απόψεις μας τον σύνδεσμο
http://www.opengov.gr/tourism/?p=1886.

Η καταδυτική κοινότητα των ερασιτεχνών αυτοδυτών έχει προσφέρει πάρα πολλά, την τελευταία δεκαπενταετία στην ανάπτυξη της κατάδυσης, την προστασία του περιβάλλοντος και της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομίας. Ήδη συγκροτημένα οι σύλλογοι Ερασιτεχνών Αυτοδυτών έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με του αρμόδιους φορείς για τη βελτίωση της νομοθετικής ρύθμισης και θα συμμετάσχουν και σε αυτή την ανοικτή διαδικασία.

Η κατάθεση της άποψης όλων των ερασιτεχνών αυτοδυτών και όχι μόνο είναι σημαντική και σας καλούμε να συμμετάσχετε.

 5 
 στις: 23-Δεκέμβριος-2019, 06:19:43 μμ 
Ξεκίνησε από ΕΑΘ - Ενωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης - Τελευταίο μήνυμα από ΕΑΘ - Ενωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης
Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειες σας


 6 
 στις: 09-Σεπτέμβριος-2019, 12:56:08 μμ 
Ξεκίνησε από ΕΑΘ - Ενωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης - Τελευταίο μήνυμα από ΕΑΘ - Ενωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παράκτιος και Υποβρύχιος Καθαρισμός

Σάββατο 14/9/2019 στις 9:00
Λιμάνι Μηχανιώνας



Το Σάββατο 14/9/2019 στο Λιμάνι της Μηχανιώνας θα πραγματοποιηθεί παράκτιος και υποβρύχιος καθαρισμός
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης EUBeahCleanup και με τη στήριξη του "Όλοι Μαζί Μπορούμε" και του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ

Κάθε χρόνο εκατομμύρια τόνοι σκουπιδιών καταλήγουν στους ωκεανούς. Μέχρι το 2050 στη θάλασσα θα βρίσκονται περισσότερα πλαστικά από ότι ψάρια.
Για το λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Ηνωμένα Έθνη και τα Στρουμφάκια ενώνουν τις δυνάμεις τους

Η ΕΕ και τα Ηνωμένα Έθνη σε όλο τον κόσμο διοργανώνουν παράκτιους καθαρισμούς σε συνεργασία τοπικών φορέων, οργανώσεων , σχολείων κτλ.

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται όλοι να συμμετάσχουν. Ανεξάρτητα από την ηλικία των συμμετεχόντων, η βοήθειά όλων μπορεί να κάνει τους ωκεανούς πιο υγιείς.  

Εταίροι

Ευρωπαϊκή Ένωση
Η ΕΕ εντείνει τις προσπάθειές της σε παγκόσμιο επίπεδο για την αποφυγή μόλυνσης από πλαστικά και απορρίμματα στη θάλασσα Παράλληλα με του υψηλούς στόχους ανακύκλωσης και παράχρησης, οι πολιτικές της ΕΕ βοηθούν τον περιορισμό των πλαστικών μίας χρήσης πλαστικών και των μικροαστικών παράλληλα καθώς και τον περιορισμό της καταστροφής από παρατημένα   δίχτυα.

Στο πλαίσιο των παραπάνω πολιτικών η ΕΕ μέσα από συμμετοχικές δράσεις επιδιώκει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενθάρρυνσή τους να φροντίσουν τον γαλάζιο πλανήτη μας  

Ηνωμένα Έθνη
Το 2015, 193 παγκόσμιοι ηγέτες υιοθέτησαν τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένου του στόχου 14 που αφορά τη  «Ζωή κάτω από το νερό». Μέχρι το 2025, όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ δεσμεύονται να αποτρέψουν και να μειώσουν σημαντικά τη θαλάσσια ρύπανση. Ένα παγκόσμιο δίκτυο 59 Κέντρων Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών συνεργάζεται με την ΕΕ για να προσεγγίσει τους νέους, τους τοπικούς εταίρους και όλους τους πολίτες, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να διαδραματίσουν το ρόλο τους στον σεβασμό του περιβάλλοντος και στην φροντίδα  των ωκεανών μας.

Στρουμφάκια (Smurfs0

Τα Στρουμφάκια άρχισαν τη ζωή τους το 1958 ως χαρακτήρες κόμικς που δημιούργησε ο Pierre Culliford, γνωστός με το ψευδώνυμό Peyo.

Για περισσότερα από 60 χρόνια, τα Στουμφάκια έχουν αναδείξει παγκόσμιες αξίες όπως η αλληλεγγύη, το θάρρος, η ανοχή, η εργασία, ο σεβασμός στη φύση και το περιβάλλον. Αυτές οι αξίες ξεπερνούν την ηλικία, το φύλο και τις κουλτούρες. ΔΕ θα μπορούσαν λοιπόν τα Στρουμφάκια να λείπουν από τον καθαρισμό των ωκεανών μας.

 7 
 στις: 26-Αύγουστος-2019, 11:41:48 πμ 
Ξεκίνησε από ΕΑΘ - Ενωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης - Τελευταίο μήνυμα από ΕΑΘ - Ενωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης
Πηγή: https://www.news247.gr/koinonia/karpathos-nekroi-entopistikan-oi-dyo-dytes.7490424.html

Σε τραγωδία κατέληξε το θρίλερ που διαδραματιζόταν τις τελευταίες ώρες δυτικά της Καρπάθου, καθώς οι δύο δύτες που αγνοούνταν από το μεσημέρι του Σαββάτου εντοπίστηκαν νεκροί. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση ανάσυρσής τους από τα μέλη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Οι δυο άντρες είχαν μεταβεί στη θαλάσσια περιοχή Σωκάστρου δυτικά της Καρπάθου για διενέργεια υποβρύχιας δραστηριότητας. Ειδικότερα, οι δύο δύτες ηλικίας 60 και 35 ετών, Τσέχος και Ιρανός, είχαν κατέβει σε βάθος 45 μέτρων στον βυθό σε γνωστή σπηλιά σε θαλάσσια περιοχή δυτικά του νησιού, ωστόσο τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν κατά τη διάρκεια της κατάδυσης. Ένας τρίτος δύτης που πραγματοποιούσε κατάδυση με τους δύο που βρέθηκαν νεκροί εντός της σπηλιάς, λόγω έλλειψης αέρα αναδύθηκε μέχρι την έξοδο της σπηλιάς χωρίς ωστόσο να εντοπίσει τους άλλους δύο. Ο ίδιος ειδοποίησε το Λιμενικό Σώμα και άμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό τους από περιπολικό ιδιωτικά σκάφη, ομάδα ιδιωτών δυτών.
Σήμερα το πρωί στο σημείο για τις έρευνες βρέθηκε μάλιστα Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

 8 
 στις: 19-Ιούλιος-2019, 07:40:14 πμ 
Ξεκίνησε από Germanos - Τελευταίο μήνυμα από Germanos
Φιάλη αλουμινίου 5,7lit με κλειστρο Μ26,  με rigging kit της Halcyon και ρυθμιστή nitrox Scubapro mk2 - R295 με σπειρωμα Μ26. Η φιάλη έχει κάνει υδροστατικο έλεγχο 3/2019. Ο ρυθμιστής έχει κάνει εξουσιοδοτημένο service -oxygen clean- και έχει μπει στο νερό μόνο 3 φορές... το σετ χρησιμοποιήθηκε μόνο με 50% οξυγόνο σαν stage. Μαζί δίνεται και ανταπτορας με σπειρωμα Μ25
290€
Δωρεάν έξοδα αποστολης με courier με αντικαταβολη


Φωτογραφίες :
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2525323834152997&id=100000262148339

 9 
 στις: 13-Ιούνιος-2019, 10:47:14 πμ 
Ξεκίνησε από ΕΑΘ - Ενωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης - Τελευταίο μήνυμα από ΕΑΘ - Ενωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης
Πηγή: https://in-cyprus.com/ayia-napa-to-host-first-underwater-museum-in-the-mediterranean/?fbclid=IwAR1P1xXtDewbE-gNddSM5ojULI24FdlVm-rMy4lEVF1Pi3lHpPQ5hjRz428

A submarine work of art, made of sculptures will be created in the sea of Pernera in Ayia Napa and will be the first underwater museum in the Mediterranean.

The sculptures will be created by British artist Jason deCaires Taylor, who is responsible for the world’s first underwater sculpture park, the Molinere Bay Underwater Sculpture Park, which is listed as one of National Geographic’s 25 Wonders of the World.

The project will be presented on June 14 by the the artist himself, the Ayia Napa mayor, the Minister of Agriculture, the Fisheries department and the coordinator of the project Giorgos Payiatas.

The presentation will take place in POED building at 10:45 am.

DeCaires Taylor has also created Europe’s first underwater museum, the Museo Atlántico Lanzarote: Biosfera, Arte y Naturaleza, in the Canaries Islands, which is made of sculptures of refugees – portrayed as shipwrecked people – trying to reach Europe.

<a href="http://www.youtube.com/v/RWiI7AkDX-o&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/RWiI7AkDX-o&rel=0</a>

 10 
 στις: 11-Ιούνιος-2019, 05:26:17 μμ 
Ξεκίνησε από Natasa - Τελευταίο μήνυμα από Natasa
Γεια! Εάν έχουμε καλοκαίρι αυτό το Σ/Κ (15-16/6) πάμε για μια βουτιά;

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
Unique Hits: 7262530 Unique Hits: 7262530
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal
Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!
Δημιουργία σελίδας σε 0.419 δευτερόλεπτα. 17 ερωτήματα.